

Please find the talk / presentation schedules below:

Time	Speaker / Discussion Topics
9:30-10:00	Registration
10:00-10:15 (15 min)	Greetings
10:15-11:00 (45 min)	Short 2-minute Presentations: - Introduction of everyone & "Elevator Pitch"-style summary of all PhD talks
11:00-11:30 (30 min)	Coffee Break
11:30-12:30 (20 min x 3)	Emotional Devaluation, Avian Cognition and Open Access to Science Talk 1: Christine Scholtes, Uni Freiburg Talk 2: Lena Veit, Center for Integrative Neuroscience, Uni Tübingen Talk 3: Andre Maia-Chagas, Center for Integrative Neuroscience, Uni Tübingen
12:30-13:30 (60 min)	Lunch
13:30-14:30 (20 min x 3)	Experimental Models: Mental models & Eye movements Talk 4: Stefan Schneider, Institute of Cognitive Science, Uni Osnabrück Talk 5: Katharina Wendler, CITEC, Uni Bielefeld Talk 6: Luke Tudge, Berlin School of Mind and Brain, Humboldt Uni
14:30-14:45 (15 min)	Coffee Break
14:45-15:45 (20 min x 3)	Neuroimaging Approaches: MEG, EEG, tDCS, fMRI Talk 7: Adham Elshahabi, Uni Klinikum Tübingen Talk 8: Philipp Schroeder, Uni Klinikum Tübingen Talk 9: Susan Wache, Institute of Cognitive Science, Uni Osnabrück
15:45-16:00 (15 min)	Coffee Break



16:00-17:00 (20 min x 3)	Perception & Action: Pointing, Gestures and Mirror Neurons Talk 10: Sonja Cornelsen, Uni Klinikum Tübingen Talk 11: Farina Freigang, CITEC, Uni Bielefeld Talk 12: Fabian Schrodt, Cognitive Modeling Group, Uni Tübingen
17:00-18:00	Final Discussion (Kai Vogeley, Martin Butz, Stefan Kopp, PhD Organizers) Collected Q&A session

The symposium will take place at the Max-Planck-Haus on the Campus MPI Tübingen.

The Campus MPI Tübingen includes the Max Planck Institutes for Biological Cybernetics, Intelligent Systems and Developmental Biology. You can find it on Spemannstrasse 35-41, 72076 Tübingen.

(https://goo.gl/maps/YP93o)

If you come from the train station Tübingen, you can either take the Bus Number 4 towards WHO (Waldhäuser-Ost) and get off at Correnstrasse, then walk up the stairs on the opposite side, or the Bus Number 3 towards WHO (Waldhäuser-Ost) and get off at Sternwarte.

After the symposium we will go out together to downtown Tübingen for nice drinks and food.

We have reserved a nice place here at 7 pm: http://www.schlosscafe-tuebingen.de/