B494B Digital Transformation of the Global Business World

Hinweis

Der Kurs wird in englischer Sprache angeboten. Die Kursinformationen werden daher nur auf Englisch angezeigt.

Inhalt

The course informs students about the ongoing and groundbreaking impact the digital transformation has on the global business world, both on the country as well as the corporate level. The course focuses on how corporations (should) react to these challenges in order to remain competitive. The high importance of soft skills (e.g., leadership) in such a business transformation will be particularly stressed. The content of this module will be illustrated by many practical examples from personal experience.

Fakten zum Kurs

ECTS-Credits

M.Sc.

Level

Arbeitslast

Kontakt/Selbststudium

Turnus

SS

generell

Kurssprache

ENG

Dauer des Moduls

Semester

Prüfung

Max. Teilnehmer

Lernziele

This module enables students to understand the digital transformation of the global economy and in particular of global companies. They will learn about the major impact of the New Tech players (US, China) and the global Start-up community on traditional business models. Students will further study the opportunities and risks of new Technologies (e.g., Artifical Intelligence, Big Data, Machine Learning, Blockchain) on Business Model Innovation.

Anmeldung

Bitte melden Sie sich zwischen dem 06.04.2020 und dem 19.04.2020 per Onlineformular (hier verfügbar während des Anmeldezeitraums) für diesen Kurs an.

Hinweis: Trotz aktueller Corona Krise findet die Anmeldung wie gewohnt statt.

Studienleistung

Klausur (60 min)

Seminar (2 SWS)

Wird in der Veranstaltung bekannt gegeben

Prüfung

Bitte melden Sie sich beim Prüfungsamt während der vorgeschriebenen Anmeldefristen für die Klausur zum Haupt- oder Nachtermin an.

Kurswahl in folgenden Studienprogrammen möglich:

Data Science in Business and Economics

Economics