Uni-Tübingen

Indhubala Kesavan


Eberhard Karls Universität Tübingen
SFB 1070 RessourcenKulturen
Hölderlinstraße 12
72074 Tübingen
kesavanspam prevention@em.uni-frankfurt.de

Stellung und Funktion

  • Wissenschaftliche Mitarbeiterin


Weitere Informationen

Akademischer Werdegang

seit 08/2021 Wissenschaftliche Mitarbeiterin (Doktorandin) im Sonderforschungsbereich 1070 RessourcenKulturen, Eberhard Karls Universität Tübingen
2020 Pre-doctoral fellowship der Abteilung für Socio-Economics, Environmentand Development (SEED) an der Liège Universität, Belgien
2019 - 2020 Studentische Hilfskraft bei "Local Food Systems" (action research platform for discussions on Food Sovereignty and Agroecology at the French Institute in Pondicherry, India)
2016 - 2019 MPhil am Center for the Study of Social Systems, Jawaharlal Nehru University, New Delhi.
Thema: study of the new public notion of "seed" (plant genetic resource) in the discourses of the organic farming movement in Tamilnadu, India, interwoven with the narratives of food sovereignty, ecology, regional identity, local knowledge, health, memory and ethics
2014 - 2016 MA in Sociology from Stella Maris College and University of Hyderabad, India
2011 - 2014 BA in Sociology from Stella Maris College and University of Hyderabad, India

Forschungsschwerpunkte

  • Ernährungsanthropologie
  • Science and Technology Studies
  • Landschaften und Ressourcen
  • Gender und kulturelle Geschichte