Indhubala Kesavan
Eberhard Karls Universität Tübingen
SFB 1070 RessourcenKulturen
Hölderlinstraße 12
72074 Tübingen
kesavan @em.uni-frankfurt.de
Stellung und Funktion
- Wissenschaftliche Mitarbeiterin
Weitere Informationen
Akademischer Werdegang
seit 08/2021 | Wissenschaftliche Mitarbeiterin (Doktorandin) im Sonderforschungsbereich 1070 RessourcenKulturen, Eberhard Karls Universität Tübingen |
2020 | Pre-doctoral fellowship der Abteilung für Socio-Economics, Environmentand Development (SEED) an der Liège Universität, Belgien |
2019 - 2020 | Studentische Hilfskraft bei "Local Food Systems" (action research platform for discussions on Food Sovereignty and Agroecology at the French Institute in Pondicherry, India) |
2016 - 2019 | MPhil am Center for the Study of Social Systems, Jawaharlal Nehru University, New Delhi. Thema: study of the new public notion of "seed" (plant genetic resource) in the discourses of the organic farming movement in Tamilnadu, India, interwoven with the narratives of food sovereignty, ecology, regional identity, local knowledge, health, memory and ethics |
2014 - 2016 | MA in Sociology from Stella Maris College and University of Hyderabad, India |
2011 - 2014 | BA in Sociology from Stella Maris College and University of Hyderabad, India |
Forschungsschwerpunkte
- Ernährungsanthropologie
- Science and Technology Studies
- Landschaften und Ressourcen
- Gender und kulturelle Geschichte